Top

Europese geschiedenis, deel 3 (1500-1900)

90,75

Deel III – Massale revoluties vormen een nieuw Europa (ca. 1500-1900)

Dit zijn 20 originele opnames van hoorcolleges Europese Geschiedenis die gegeven zijn in de afgelopen jaren voor Hovo Amsterdam (Hoger Onderwijs voor Ouderen) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De colleges kunnen worden uitgebracht dankzij de vriendelijke medewerking van Hovo Amsterdam.

 

Elk college duurt circa een klokuur, dus in totaal omvat dit deel van de cursus 20 klokuren aan materiaal.

 

De opnames zijn gemaakt met semiprofessionele apparatuur. Op een paar plaatsen waar de opnames van onvoldoende kwaliteit waren, zijn de teksten opnieuw ingesproken. Vragen vanuit de zaal waren meestal niet voldoende verstaanbaar om ook mee te nemen. Waar de antwoorden goed pasten in het verdere geheel van het college, zijn deze wel opgenomen.

 

Dit zijn levende colleges, geen studio-opnames. Gekozen is voor inhoud van de stof boven een fraaie uitvoering. De opnames zijn dus niet onberispelijk, maar tegelijkertijd is dat ook wel weer de charme van dit project. De luisteraar zit bij wijze van spreken zelf in de collegezaal. Laat u meevoeren door het verhaal en geniet van wat er wordt verteld.

 

De inhoud van het pakket:

  • De geschiedeniscolleges in de vorm van 20 mp3-bestanden;
  • Een bijbehorende chronologie van het tijdvak (pdf) en
  • Inhoud en teksten van alle inleidingen bij de afzonderlijke colleges (pdf).

Het downloadpakket is groot: circa 1,10 gigabite. Het ophalen kan dan ook een tijdje duren, afhankelijk van uw internet-verbinding.

 

Houdt u ook rekening met het auteursrecht op dit materiaal? Daarvoor veel dank!

 

Feico HouwelingReviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over